Luotettava osaa ja auttaa

Muistatko, kun lapsena leikittiin alkukirjaimilla? Kuvattiin äitienpäiväksi äitiä hänen etunimensä kirjaimilla ja pohdittiin, mikäs isän ominaisuus alkaisi kirjaimella Ä. Isonakin voi leikkiä. Tässä sosiaalipalveluiden esimiesten sanaleikki palvelulupauksesta luotettava vuoden 2021 alkuun.

L – Laatutyö ja laatutyöskentely ovat meillä avainasemassa. U-sote on saanut SHQS:n laaduntunnustuksen uusinnan joulukuussa 2020. Palveluidemme laatu on meille ja asiakkaillemme tärkeää.

U – Uusien asioiden haltuunotto, lait ja ohjeistukset. Meihin voi luottaa. Pidämme tietomme ja osaamisemme ajan tasalla.

O – Oppiminen; meillä se on jatkuvaa, elinikäistä oppimista. Haluamme tiedostaa omat tapamme oppia ja käytämme uusia tapoja työskentelymme edistämiseen. Opittuja asioita ja taitoja sovellamme erilaisissa konteksteissa, tilanteissa ja asiakastyössä.

T – Tiedottaminen on taitolaji! Tiedottamalla avoimesti mitä ja miten teemme, haluamme lisätä luotettavuutta toimintaamme ja palvelujamme kohtaan. Haluamme toimia läpinäkyvästi kaikissa toiminnoissamme.

E – Empatia on edellytys yhteisten tavoitteiden saavuttamiselle, tulla kohdatuksi ja kuulluksi niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin näkökulmasta. U-soten työyhteisö on empaattinen, jossa on hyvä olla ja työskentelyilmapiiri tukee optimaalista työskentelyä.

T – Tieto ja taito muodostavat osaamisen perustan. Luotettavuuteen vaikuttaa sekä oman alan että asiakkaan tilanteen tieto kuin käytännössä karttunut taito.

T – Tahto ja tunteet muodostavat pohjaa luotettavuudelle. Tahto tehdä laadukasta sosiaalityötä luo tunteen, että oma työ on tärkeää ja merkityksellistä.

A – Asiantuntijuus. Asiakas voi luottaa, että työntekijä on oman alansa asiantuntija ja samalla työntekijä ymmärtää, että asiakas on oman asiansa asiantuntija.

V – Vastuu on ymmärrystä vastata omasta työstään. Viranhaltijalla on vastuu päätöksistään, myös niistä vaikeista. Luottamus syntyy perusteluista.

A – Avoimuus. Asiakkaan pitää tietää ja ymmärtää asiaansa merkittävästi vaikuttavat seikat. Avoimuus asioiden hoidossa lisää luottamusta molemmin puolin.

Luotettava on vaativa sana ja pitää sisällään paljon asioita. Tämä on meidän esimiesten lista sanasta luotettava. Miltä sinun listasi näyttäisi?

Sosiaalipalveluiden esimiehet Marika, Teija, Essi, Anne, Anu ja Mari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s