Saamme uusia asiakkaita ja työkavereita

Työllisyyden kuntakokeilu starttaa Uudessakaupungissa 1.3.2021. Työikäisten palveluiden työllistämistiimi saa kolme uutta työkaveria TE-toimistosta. Tilanne on uusi sekä TE-toimiston työntekijöille että heidät vastaanottavalle tiimille.

Työllisyyden kuntakokeilu tarkoittaa sitä, että merkittävä osa TE-toimiston asiakkaista siirtyy kuntakokeilun asiakkaaksi ja heidän asioitaan hoidetaan täällä meillä, työikäisten työllistämistiimissä. Kuntakokeilun suuri tavoite on auttaa asiakkaita löytämään oma polku työelämään ja vähentää työttömyyttä. Jotta voimme saavuttaa nämä tavoitteet, meidän pitää valjastaa käyttöön antamamme palvelulupaus kannustava.

TE-toimistosta siirtyville työntekijöille muutos on iso. He hyppäävät täysin uuteen organisaatioon. Työyhteisö, työkulttuuri ja esimies ovat uusia, vaikka tehtävät ja asiakkaat ovat osin tuttuja. Meillä työikäisten palveluissa on tärkeä rooli siinä, miten uudet kollegamme kotiutuvat ja sopeutuvat. Miten pystymme olemaan kannustavia?

Kannustavaa kollegaa tarvitsee jokainen erityisesti muutostilanteessa. Alkuvaihe saattaa olla melkoista sekasotkua ja härdelliä, joten on tärkeää rohkaista itseä ja muita: me selviämme tästä, me saamme tämän toimimaan, yhdessä olemme enemmän. Tärkeintä on kokemus siitä, ettei kukaan jää yksin ja kaikki ajatukset ovat sallittuja.

Esimiehenä roolini muutosvaiheessa on innostaa uusia työkavereita puhumaan, jakamaan asioita ja kertomaan, mikä on vaikeaa ja haastavaa. Tiimimme teki jo etukäteen hienon lupauksen auttaa; meillä saa aina kysyä ja ihmetellä. Avoin dialogi on tärkeää. Muutos koskee myös asiakkaitamme, jotka siirtyvät työhallinnon asioissa kuntaan. Tutut työntekijät saattavat vaihtua. Myös asiakkaita pitää kannustaa uskomaan, että muutos voi olla hyväksi, vaikka se jännittäisi ja arveluttaisi.

Uskon, että työntekijät, joita kannustetaan, osaavat rohkaista asiakkaita. Silloin muutos on mahdollisuus parempaan. Me olemme täällä jo odottamassa teitä, uudet työkaverit ja uudet asiakkaat.

Tervetulotoivotuksin työikäisten palveluyksikön esimies Teija Ahokas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s