Arvossa hymyillään myös maskin takana

Aikuisten vastaanotto Arvo on sosiaali- ja terveystoimen yhteinen palvelu. Arvon kautta saa ohjausta ja neuvontaa. Siellä arvioidaan palvelun- ja hoidontarve ja ohjataan tarvittaviin palveluihin joustavasti ja nopeasti. Vastaanotolla työntekijä yhdessä asiakkaan kanssa pohtii tuen tarvetta.

Arvo on kynnyksetön ja läheinen. Kaupunkilaisille pyritään tarjoamaan palvelua, johon yhteydenotto on helppoa. Arvoon ihminen uskaltaa tulla pienemmänkin murheen vuoksi.

Vastaanotolla työskentelevät lähihoitaja Pasi, sosiaalityöntekijä Pia ja sairaanhoitaja Miia. Moniammatillinen tiimi haluaa olla helposti lähestyttävä, ja näin se toteutuu käytännössä.

Pasi, Pia ja Miia – ei hymyilytä.
Pasi, Pia ja Miia – maskin kanssa.

Mitä ajatuksia kuvat herättävät sinussa? Perusilme vaikuttaa paljon tulkintaamme. Lähestyttävyyttä ei helpota tämänhetkinen maskisuositus, mutta maskin alla näyttää tältä:

Pasi, Pia ja Miia – nyt hymyillään!

Perusilmeen lisäksi lähestyttävyyteen vaikuttaa kehonkieli. Testataanpa:

Aika pelottavaa jopa?
Parempi, eikö?

Ensivaikutelman lisäksi tervehtiminen ja tapa kysyä vaikuttavat siihen, miten asiakas kokee työntekijän suhtautuvan häneen ja häneen tilanteeseensa. Aikuisten vastaanotto Arvon peruspilarit koostuvat näistä: Ole ystävällinen, kunnioittava, empaattinen. Kuuntele, kohtaa ja arvosta. Älä väheksy, älä päde, älä provosoi. Ole ihminen ihmiselle. Uusikaupunkilaiset ovat Arvonsa ansainneet.

(Aikuisten vastaanotto Arvo: Pasi, Pia ja Miia)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s